вторник, август 16, 2022

Турски майстор на баници черпи Васил Михайлов като кафеджията от филма

Таксиметрови шофьори возят Капитан Петко войвода без пари от уважение

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Големият актьор Васил Михайлов на 6 април навърши 84 години. Макар отдавна да не го гледаме често на малкия екран, още е пръв любимец на публиката и почитателите му не спират да го радват с мили жестове.

„Знаете ли как се разчувствам до сълзи, когато всеки таксиметров шофьор в София по на 40 години не ми взема пари, като ме вози. На „Вазов пазар” има хубава баничарница и много често ходя там. Един турчин баничар я държи. Та той не ми взема пари за баничките и прави това, дето го правеше турчинът кафеджия във филма. Продължава тая любов към моя герой“, казва Михайлов, изиграл емблематичната роля на Капитан Петко войвода.

На 84 той продължава да играе във Военния театър, макар и по-рядко и не с темповете, с които го правеше едно време, но все така пламенно и пред все по-пълни зали, пише „Ретро“. В началото на пандемията артистът си беше взел кратка почивка от театралната сцена по препоръка на лекарите, но представленията му отново са в афиша. За първи път иначе опърничавият Михайлов се доверил на медиците и отдъхнал за няколко месеца, но бенефис в никакъв случай не планирал.

Сега имал нови сили благодарение на специални водни процедури с минерална вода, на които се подложил в последната година, за да подобри състоянието си. Не е тайна, че Капитан Петко войвода закъса сериозно с краката и се придвижваше трудно, задължително с помощта на бастун. При изявите си във Военния театър хвърляше помощника си от уважение към публиката, но болката не спираше да го мъчи.

Терапията обаче му се отразила добре и го изправила на крака отново. Но навън не смеел да излиза без бастуна. Михайлов кипял от енергия, макар да имал и проблеми със зрението. От няколко години е известно, че актьорът страда от катаракта, която обаче не може да се оперира. За рождения си ден си пожелавал само здраве. Празника планирал да посрещне в тесен семеен кръг, но със сигурност щял да има изненади и от колегите в театъра.

С торта щял да почерпи внуците си, които са най-голямата му радост. От големия си син Александър, който почина през 2019 г. след борба с коварна диагноза, артистът има внук, кръстен на него. Васил-младши и годеницата му Радостина го дариха с правнучка Леа. От по-малкия си син Асен екранният Капитан Петко има още две внучета – момче и момиче.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации