сряда, юли 28, 2021

Уволненият шеф на Разузнаването срина Румен Радев с обвинения, заговори за импийчмънт

Разузнавачът видя в отстраняването си дългата ръка на Кремъл и бизнесмен с много обвинения

Последно

Късметче на деня за 28 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 юли 2021 година Днес е много подходящ момент да...

Късметче на деня за 26 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 юли 2021 година Ако се появи възможност за пътуване...

Добре дошли в Римската империя. Служебното правителство всеки ден се грижи да дава хляб, кръв и зрелища. Това заяви отстраненият от длъжност началник на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Атанас Ангелов Атанасов, предаде Novini.bg.

„Основната причина за отстраняването ми дългата ръка на Кремъл, а също и координираните действия с един известен бизнесмен с много обвинения“, смята той. „През изминалите месеци много се говори за справедливост и законност. За съжаление през последните седмици ние сме свидетели на прояви на висши форми на демагогия, популизъм, а според някои индикации и за диктатура. В момента има смесване на дейностите на различни служби.

Сашо Диков с гневно писмо до Румен Радев: Отървете се най-после от Пламен Узунов

Мотивите за отстранявате ми не отговарят на истината. Намираме се в уникална ситуация, в която президентските правомощия се припокриват с тези на избрания от него кабинет. Конституцията бива нарушена. Президентските укази не подлежат на контрол, поради което аз не мога да потърся своите права“, коментира Атанасов.

Атанас Атанасов.

Той посочи, че заради указите, с които се нарушава закона, има основания да се поиска процедура по импийчмънт на президента.
„Конституционният съд има тълкувателни решения от 2002 г., в които ако се окаже, че един президентски указ не е рентабилен и е порочен – може да бъде повод за задвижване на процедура за импийчмънт на Румен Радев. Призовавам депутатите от следващия парламент, които имат желание да го направят и да се спазва законът – да го направят“, заяви Атанасов.

„Вчера беше поискано отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията, имено защото иска да спази закона. За себе си също мога да заяви, че законът е бил спазван през цялото време. Всички обвинения, които прочетох като мотиви за моето освобождаване не отговарят на истината”, увери отстраненият началник на ДАР.

Милена Фучеджиева изригна: Отровна двойка, а не Янев и Радев командват правителството

Припомняме, че в мотивите за смяната се посочва, че под ръководството на Атанасов Държавна агенция “Разузнаване” е осъществявала своята дейности при неспазване на презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност. Имало факти, че не са предоставени еднакви по обем информации на президента и министър-председателя.

Най-нови

Късметче на деня за 27 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 юли 2021 година Остави разума на заден план и се заслушай в желанията на...

Късметче на деня за 26 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 юли 2021 година Ако се появи възможност за пътуване – грабни я! Така ще...

Топ 5 на зодиите, които напълняват адски бързо

Пица, бургери, рула или суши - не им пука какво ядат сутрин или за вечеря. Основното нещо е максимално удовлетворяващо! Осъзнавайки какво...

Лична драма: Съпругът ми ме превърна в робиня

Беше сватбеният ми ден, пишат от skafeto.com. С наведена глава умолявах татко този брак да не се състои. Стоях обляна в сълзи...

Тъщата на Рачков го въвлича в семейния бизнес

Нaпук нa cлухoвeтe зa прoтивoрeчивитe oтнoшeния c мaйкaтa нa младата си изгора Aнитa, Димитър Рaчкoв е в прекрасни отношения със своята бъдеща...

Още интересни публикации