неделя, декември 3, 2023

Учителя Дънов: Мъж, който бие жена си, умира по-рано от нея

Ако искате да възпитате една жена - да роди дете

Последно

За три зодии Коледа ще е най-щастливото време от годината

Във вълшебния свят на астрологията, някои зодии биват по-осветени от благоприятните влияния на звездите по време на...

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод...

Петър Дънов е духовният учител на българите. Известен е и по света, като има своите последователи 77 години след смъртта си. Родил се е на 11 юли 1864 г. в с. Хатърджа, днес Николаевка. От малък учи цигулка и композира над 160 музикални творби, пропити с особен мистицизъм. От 1883 г Петър Дунов учи в новооткрития в Свищов богословски отдел към Американското методистко училище. През лятото на 1888 г. заминава за Америка, където следва в семинарията „Дрю“, Медисън, а по-късно продължава и в Теологическия факултет на Бостънския университет. Когато се връща у нас през 1897 г. в с. Тетово, Русенско, с него се случва чудо.

В малка странноприемница, където е отседнал с баща си, Петър Дънов е озарен неочаквано от мека бяла светлина. В този момент свещеник Константин Дъновски – бащата на Петър, вижда фигурата на Христос, застанала до сина му, и чува глас: „Ще го направя канара моя непоколебима, върху която ще иззидам царството си“. От този момент нататък Дънов започва да предсказва различни събития, спира да се храни с месо и е в непрекъсната връзка с божествената реалност, а тялом живее в условията на материалния свят. Стотици са формулите и молитвите, които оставя за бъдещите поколения. С част от тях продължаваме да ви запознаваме.

Учителят Петър Дънов предсказал пандемията: Много хора ще загинат от Жълтата змия

За любовния пламък

За да не изгубиш любовта, не питай човека докога ще те люби. Любовта е извън времето и пространството. Ако само за една секунда или минута си бил верен на любовта, този момент не може да се заличи. Мисли само за този момент, а не за бъдещето – дали твоят възлюбен ще те обича и занапред. Ако мислиш за бъдещата любов, ти страдаш. Достатъчно е само веднъж да ти се усмихне любовта, повече не ти трябва. Първата усмивка е пламъкът на любовта. Щом те запали, в тебе вече започва горенето. На този огън ти можеш да си опечеш хляба. Бъди алхимик, за да можеш да си сготвиш яденето на огъня на любовта. Не си вярвай много.

 • Хубавите неща не се повтарят. В любовта нещата не се повтарят. Там всяко нещо става само по един път. Ако веднъж любиш, втори път по същия начин не можеш да любиш.
 • Всички страдате от преждевременни желания. Ако дойде в някое дете на 10 години мисълта да се ожени, какво ще стане? Какъв баща или майка ще стане? Тебе ти трябват 10 години още, да станеш на 20 поне. Сега бързат да се женят на 18, на 19. Женитбата трябва да става над 20 години, по-надолу не трябва, нещастие е. Светът може да се поправи само когато женитбата е станала навреме, когато децата се раждат навреме и се отглеждат навреме, велик закон, за да отгледаме здраво поколение.
 • Ако искате да възпитате един мъж, оженете го. Само така се възпитава мъж. Ако искате да възпитате една жена – да роди дете. Ако искате да възпитате един човек, събудете неговия ум. Ако искате да възпитате жената, събудете нейното сърце. Или другояче казано – събудете органа на вашата любов, да разбирате божественото, да имате благородно сърце.
 • Не мислете, че сърцето е само един орган, който изпълнява определена своя функция. Сърцето е общество от най-разумни клетки, които извършват най-възвишената работа. Те извършват и работата на душата.
 • В сърцето са написани божествените закони. Не правете опит да владеете нечие сърце, нито пък позволявайте някой да владее вашето сърце. Не залагайте сърцето си, ума си не продавайте. Съвременните хора ходят с продадени умове и със заложени сърца.
 • Ако човек заболее от мъка по любим човек, от любов се вдига температура, понеже центърът на любовта е на главата отзад. Защо се разболява човек? Той мисли за своята любима или любим, иска да го има постоянно до себе си. Природата никога не позволява да се обсеби това, което ти е дала. Тя дава нещо да го употребиш, но не и да го обсебиш. Ако ти искаш да завладееш това, което тя е създала, ще си създадеш болезнено състояние. Имаш право да обичаш, но нямаш право да обсебваш. Имаш право да ядеш, но нямаш право да преяждаш.
 • Да възлюбиш ближния си като себе си! Не да го любиш, а да го възлюбиш се казва. Казваме на български език: „възлюбвам“ и „любя“. Думата „възлюбвам“ е по-силна от думата „любя“. Вие любите, но не се възлюбвате. Любете си и се възлюбвайте! Във влюбването има разлюбване, а във възлюбването няма разлюбване, в него има един процес на възрастване.

За целувката

 • Целувката не е изобретение на човека, тя е икономия на природата. Това са два тока. Горната устна е положителният полюс, а долната – отрицателният. Когато човек доближи двете си устни, токът от едната устна минава в другата. Когато майката целува детето си, и то, и тя се обновяват. Забелязали ли сте, че тя не целува детето си на едно и също място? Ръкуването е същият закон. И чрез него става обмяна на енергиите. Ръкуването означава опознаване.
 • Обикновено хората искат да целуват магнетичните деца, тези, които имат енергия. Децата, които нямат магнетизъм, не ги целуват. Децата на богати родители ги целуват повече, на бедните по-малко.
 • Докато не целунеш човека, лесно се разбираш с него. Щом го целунеш, всякакво разбирателство изчезва, както и приятелството. Хората минават на друга честота. Мислете върху този въпрос и сами ще се убедите в истинността на думите ми.
 • Когато се съберат мъж и жена да живеят заедно, единият от тях трябва да бъде учител, а другият – ученик. Ако мъжът ви има тези вибрации, които могат да повдигнат вашия ум, дайте на него мястото на учител. Жената ще каже в този случай: „Аз не обичам да се подчинявам“. Знаете ли какво значи думата „подчинение“? Да се подчиняваш, значи да възприемаш енергията, да я обработваш. Това е култура.

За отношението мъж-жена

 • Мъж, който бие жена си, умира по-рано от нея, това е закон. Силата на човека седи във въздържанието, в самообладанието. Ако ти набиеш една жена, тогава в живота ти ще дойде онази голяма астрална змия-жена и ще ти даде такъв урок, че с години ще го помниш.
 • Когато една жена се ожени за един мъж и след време го напусне, а после се жени за друг, въпрос е доколко ще живее добре с втория мъж. Аз никога не бих се оженил за жена, която е напуснала първия си мъж, макар и да е светица, защото и себе си ще променя към лошо, и нея. Закон е – ако първият мъж не може да ви даде любов, вторият никога няма да ви я даде. Ако първата мисъл не даде плод, както се казва, втората никога няма да я даде. От злото излиза зло, от доброто – добро. Първата любов е Божията. Втората любов е от дявола, нахитрели сте.
 • До развод се стига, защото на съвременните жени слабата страна е там, че жената иска да хване някой мъж да я гледа. Мъжът и той иска да намери някоя жена да го гледа. Те и двамата искат да се гледат, но така здраве няма да се получи. Веднъж трябва да служиш, друг път да ти служат, редуване трябва да има, иначе няма здрава връзка, няма и здраве.
 • Онези хора, които се обичат, те са като човешките крака. Веднъж единият отива напред и върху другия пада тежестта, после се сменят да се обичат. Това е законът на човешкия живот в семейство. Да обичаш някого, значи в един момент ти да носиш тежестта, в следващия момент той да носи тежестта. Когато има правилна обмяна, когато има любов, е така. Тогава, когато натовариш любимия си като кон, пък ти вървиш, без нищо да носиш, никаква любов няма. И връзка няма.
 • Ако поставите един човек в любовта си по-горе от вас, вие ще го намразите. Всеки човек, когото туряте по-горе от себе си, ще го намразите. Всеки човек, когото туряте по-долу от себе си, ще ви намрази. Затова, за да не ви намрази, ще го държите равно на себе си. И тогава отношението между вас е по закона на любовта, ще се споразумявате.

Молитва за любов и брак

Благословена Майко Богородице, майко на нашия Исус! Моля те, погледни в душата ми и открий моя любим. Доведи го при мен, за да продължим напред двама. И двойно да славим Господа и да допринасяме в негова Слава. Майко, аз търся своя партньор в живота, съпруга(та) на твоята душа. Помогни да изпитам чистата и истинска любов, да създам християнско семейство и да отгледаме деца в Божие име. Моля се за човек, с когото ще се обичаме и уважаваме до живот. Ти, Майко, знаеш кой ми е писан в Небесните анали. Моля те, доведи го по-бързо при мен и изгони самотата ми. Моля се смирено в името на Бог и нека е Волята Му! Амин!

Методът с дишане на Петър Дънов цери куп болести

Молитва за брак

Майко Богородице, сърцето ми желае да създам семейство. Застъпи се пред Твоя Син за мен. Помоли да се омъжа благополучно за любовта на сърцето ми или да срещна правилния човек за мен. Помогни ми за щастлив брак и любов за целия живот. Амин!

Молитва за запазване на семейството

Господи, моля те най-смирено: изчисти душите ни, отвори сърцата ни, запази ни от злите сили. Нека нищо не помрачава любовта ни. Моето семейство да бъде пример за доброта, разбирателство, любов, уважение, радост и удовлетворение. Да се подкрепяме и да си помагаме в трудности и скърби, в щастие и успехи. Нека нищо не пречи на любовта между две вярващи души. Боже, обичаме те и славим името ти. Прекланяме се пред волята ти. Ако грешим и се отклоняваме от любовта, помогни да не я загубим, да съхраним твоя дар и да го умножаваме. Дай ни любов и разбирателство. Дай ни топлина и споделеност. Дай ни здрави дечица и всичко, за което копнеят сърцата. Пази любовта в семейството ни и нека завинаги останем под твоята Божествена закрила. Амин!

Най-нови

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ може сам да си подбере...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод на шоуто, а след него...

Коко от „Фермата“ сподели за огромната си семейна драма

Тежка семейна драма преживява футболистът Коко от "Фермата", който е сред претендентите за победата. Риалити героят призна през сълзи, че един от...

Цветелина Грахич извади мръсните тайни на попфолка на показ

Цветелина Грахич реши да си развърже езика и да каже цялата истина за попфолк бранша и на какво са подложени изпълнителите. Тя...

10 автентични български думи, които младото поколение не знае

Разнообразна е етимологията на старите български думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански и по късно турски, руски, френски, немски, английски,...

Още интересни публикации