неделя, декември 3, 2023

Христо Стоичков събра 4-има президенти на откриването на своята Зала на славата

Последно

За три зодии Коледа ще е най-щастливото време от годината

Във вълшебния свят на астрологията, някои зодии биват по-осветени от благоприятните влияния на звездите по време на...

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод...

Четирима президенти – Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов присъстваха на откриването на Музея на славата на Христо Стоичков в София.

В него ще бъдат показани реликвите, белязали кариерата на легендарния №8.

„България почита своите спортни икони и се радвам, че поколенията, които нямаха шанса да гледат великата игра на Стоичков на живо, ще има къде да идват, за да черпят вдъхновение и гордост“.

Това заяви президентът Румен Радев на церемонията, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

„Изкушените от футбола у нас се делят на две: онези, които преживяха американското лято на 94-а и всички останали, по-младите, които нямаха този късмет“, посочи президентът Радев.

Той припомни паметните седмици от лятото на 1994 г., когато по думите му народът ни преживя за последно опиянението да е заедно, сърцата да бият в един ритъм, а емоциите да съпътстват всеки шедьовър на Пеневата чета.

„Символът на тази побеждаваща България стана Христо Стоичков“, изтъкна държавният глава и допълни, че в червения цвят на армейския клуб, със символите на „Барселона“ и с националната фланелка Стоичков донесе безмерна радост и въодушевление на почитателите на футбола.

По думите на президента Радев човек осъзнава истински какво е Стоичков за България, когато излезе извън страната и при разговорите си с хора от далечни страни и континенти, споменавайки името на нашата страна, винаги неизменната реакция е:

България – а, Стоичков. „Това е най-истинската оценка.

Стоичков е победа за България“, заяви държавният глава и подчерта, че футболистът се е превърнал в национален символ на страната ни по света.

Спортът е онова велико занимание, което дава възможност на едно момче от Пловдив с воля, дисциплина и талант от Бога да подари на милиони хора у нас и по света радостта от играта и гордостта от победите, посочи още Румен Радев.

Президентът изрази загриженост за случващото се в българския футбол на фона на прекрасното събитие.
„Страстите около футбола опустошиха центъра на София.

Вандализмът не е любов към спорта.

Но и тези, които ръководят спорта, трябва да имат сърце за България и отговорност към играчите и към феновете“, подчерта Румен Радев в приветствието си към гостите на церемонията.

„17 ноември 2023 година за мен вече е като 17 ноември 2023-а!

Благодаря на президентите Румен Радев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев!

Благодаря на Стефка Костадинова и Димитър Пенев!

Благодаря на всички приятели, с които открихме моята Зала на славата!“, пък написа Стоичков във фейсбук профила си.

Днес – 17 ноември се навършват 30 години от незабравимия мач на „Парк де Пренс“, в който България победи с 2:1 Франция и се класира за Световното първенство в САЩ през 1994-а.

Залата на славата на легендарната ни осмица е отворена е за фенове от утре.

Най-нови

С тази молитва ще решим всичките си проблеми

Казването на една молитва или повече молитви имат силно психологическо и емоционално въздействие върху хората. Всеки вярващ може сам да си подбере...

Ясно е какво следва след уволнението на Цитиридис

Ерата на "Шоуто на Николаос Цитиридис е към края си. На 1 декември беше излъчен последният епизод на шоуто, а след него...

Коко от „Фермата“ сподели за огромната си семейна драма

Тежка семейна драма преживява футболистът Коко от "Фермата", който е сред претендентите за победата. Риалити героят призна през сълзи, че един от...

Цветелина Грахич извади мръсните тайни на попфолка на показ

Цветелина Грахич реши да си развърже езика и да каже цялата истина за попфолк бранша и на какво са подложени изпълнителите. Тя...

10 автентични български думи, които младото поколение не знае

Разнообразна е етимологията на старите български думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански и по късно турски, руски, френски, немски, английски,...

Още интересни публикации