сряда, септември 27, 2023

Черни облаци надвиснаха над Богомил Грозев: Остана бездомен, спи по приятели

Бившата звезда на Нова телевизия прибягва до отчаян ход

Последно

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани.

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в...

Скандал след скандал буни присъствието на Богомил Грозев в общинската управа на Пловдив. Откакто бившият водещ на новините по Нова тв направи рязък завой в кариерата си, напусна ефира на медията и стана шеф на „Старинен Пловдив“, името му нонстоп изплува в кавги на местно ниво.
Най-пресният скандал е отпреди дни, когато стана ясно, че Грозев е подал документи за общинско жилище, а в момента се водел практически бездомен.

След като от пловдивски сайт пуснаха новина, че Богомил щял да живее в луксозен апартамент в нова кооперация в Града на тепетата, която в момента се довършвала, бившият тв водещ отрече тази информация и заяви, че нямал нищо общо с луксозната сграда. Думите му бяха потвърдени и от кмета на Пловдив Здравко Димитров, но и двамата не отрекоха, че Грозев е кандидат за общинско жилище и в момента очаквал одобрение.

Запитан къде живее в момента, ексновинарят обясни, че нощувал на добра воля при свои приятели и познати от Пловдив, които го приютявали с гостоприемство. Кметът на града също отрече общината да поемала нощувките на телевизионера, който се спасявал в ситуацията сам.

Припомняме, че Богомил стана директор на „Старинен Пловдив“ през февруари. Проста сметка показва, че повече от 7 месеца той спи по къщите на хората, а каква е причината да не му се дават пари за наем, не става ясно. Според официалната информация заплатата на Грозев на новата му позиция е малко повече от 1000 лева.

Сумата е в пъти по-ниска от парите, които вземал в Нова тв. Колегите му все още не разбирали каква е била изгодата да напусне медията, където беше едно от знаковите лица на новинарската емисия, за да се изявява като общинар. „Сигурно се готви за по-сериозна политическа кариера. Но все се забърква в някакви лични каши. Като се има предвид как подведе тъста си Антон Радичев с ипотека и кредит“, коментират познати на Грозев, който бе женен за дъщерята на актьора, от която има син.

Припомняме, че водещият на новините на Нова тв Богомил Грозев се раздели с медията и слезе от екран през февруари тази година. Той стана директор на общинския институт „Старинен Пловдив“, но без да е участвал в конкурс за позицията, какъвто се изисква по правилник. Назначен е на поста от кмета на града Здравко Димитров.
За последно директор на института е бил избран с конкурс през 2017 година. От тогавашното обявление за позицията се разбира, че кандидатите трябва да имат магистратура в някоя от следните области – история и археология, социология, антропология и науки за култура, туризъм. Освен това трябва да има опит от най-малко 3 години в областта на съответното професионално направление. Трябва и да владее английски, немски или френски език.

Грозев има 20 години опит в журналистическата професия, а 7 от тях са в Нова тв. От биографията му се разбира, че има инженерно образование от Минно-геоложкия университет.
Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев определи назначението на Грозев като „рисково“.
„Не познавам човека, но не мисля, че той отговаря на изискванията за длъжността. Директорът на общинския институт трябва да отговаря на специфични компетентни изисквания. Беглият ми поглед върху автобиографията му е, че единствено компетенции в рекламата биха могли да му се зачетат“, каза той, цитиран от „Под тепето“.
Общински съветници изразиха недоволството си, че не е имало състезание на идеи за управленишето на общинския интститут, под чиято егида са редица културни и исторически забележитолности в Стария град.

От 2017 година досега шефовете на „Старинен Пловдив“ са били назначавани без конкурс. Така е постъпил и самият Тотев, назначавайки без конкурс доскорошния шеф на института Йордан Илиев. Преди три месеца обаче той стана общински съветник и „Старинен Пловдив“ остана без ръководство.
Новият кмет Димитров явно ще продължи „традицията“ за поста да се избират хора без предвидения в закона конкурс.“Искам работа и искам короната на Стария Пловдив да си върне блясъка. Ще направим всичко възможно това да се случи“, добавя той.

В „Старинен Пловдив“ Грозев ще отговаря за опазването и закрилата на движимите и недвижимите културни ценности, както и за дейностите по популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство. Общинският институт управлява и контролира всички дейности по реставрация, консервация, рехабилитация, озеленяване, осветление и стопанисване на територията на архитектурния резерват, провежда културна и информационна дейност в резервата и предоставя съвременни възможности за развитие на културен туризъм, набиране на средства, постоянен мониторинг, документиране, архивиране.

Само за няколкото месеца, в които Димитров е кмет, това е поредно подобно назначение. През ноември той си избра главен архитект без конкурс. За поста си хареса арх. Димитър Ахрянов, който преди това беше главен архитект на Карлово. По закон този пост трябва да се заеме от човек, който е избран с конкурс, в който участват и представители на гилдията. В случая обаче назначението не е консултирано с местната организация на Камарата на архитектите, съобщи „Под тепето“.

„Дълго обмисляна промяна“

Грозев определи решението си да напусне Нова тв като „дълго обмисляна и обсъждана промяна е това за мен“.
„Да се разделя с екипа на Нова тв e много трудно и тежко решение. Благодаря за разбирането и подкрепата на собствениците на „Нова Броудкастинг Груп“ и управителя на компанията Ива Стоянова. Няма как да не ми липсва работата тук, но се надявам, че новото предизвикателство е за добро“, каза той по адрес на собствениците на телевизията братя Домусчиеви и Стоянова, която беше дългогодишен шеф на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3 .

„Новата му позиция е гордост и за нас, защото това, че лице на Нова тв ще управлява най-стария жив град в Европа, отново доказва качеството и потенциала на екипа ни. От сърце желаем успех на Боги, който със сигурност ще има подкрепата ни за всички прекрасни инициативи, които е амбициран да реализира“, каза заяви Ива Стоянова, управител на „Нова Броудкастинг Груп“.
Грозев бе представен на екипа на „Старинен Пловдив“ в понеделник следобед. Искал кредит на доверие, преди да разкаже какви са идеите му. „За мен е важно старият град да се върне където му е мястото като май-голямото културно-историческо богатство на България. Най-голямото бижу“, каза той.

От „Старинен Пловдив“ готвят план за управление на стария град, щели да кандидатстват и по обявената процедура на Министерството на културата за целева подкрепа за консервация и реставрация.
Кметът първо обясни, че Грозев е живял в Пловдив, но после от думите на смия ексводещ се разбра, че всъщност е прекарал няколко месеца в стария град, когато е бил сниман филма „Завръщане“, на който е продуцент. „Аз наистина имам сърце и Пловдив наистина ме плени като уникално магнетично място. В рамките на шегата – прекарвайки част от живота си тук, аз разбрах смисъла на думата айляк. И тя е, ако не си тука, не си го видял, няма как да го разбереш“, добави Грозев.
Обясни, че се познавали с Димитров и обеща да бъде действа напълно прозрачно.

Най-нови

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Христо Стоичков откровен: Мястото на внуците ми е в България

Футболната легенда Христо Стоичков иска внуците му да са възпитани така, че един ден да живеят и работят в България.

Дъщерята на Желю Желев излекува щерка си от нарколепсия

"Моята дъщеря мина много дълъг път - седем години не получихме адекватна диагноза за Анна Луна. Лутахме се, но...

Още интересни публикации