сряда, август 17, 2022

Чудотворно: Растящ камък в Горни Богоров превръща молитви в реалност

От дълги години той сбъдва молитвите

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Отец Антим, който служи в параклиса „Свети Георги Победоносец“ в Горни Богоров е категоричен, че в него има камък, който расте с времето и е символ на храма. От дълги години той сбъдва молитвите на много жени, които искат да станат майки, както и на болни, които искатда се отърват от тежки болести. Според него, по време на службата за един от най-големите празници – Гергьовден, една майка му споделила, че е родила детенце след като миналата година се помолила на камъка в храма да стане майка.

Той твърди, че в църквата постоянно прииждат болни хора, молещи се за здраве и не след дълго изпращат благодарствени писма, защото молитвите им са се сбъднали. Според легендата чудодейният камък е донесен от Йерусалим в края на дванадесети век и тогава е бил висок точно един метър. Към момента той е с размери два метра и десет сантиметра и не спира до тук. Той расте постоянно и разбира се, от научните среди никой не може да каже защо се случва така и по какъв начин камъкът нараства.

В началото отец Антим също не е вярвал на това, което се случва, но с времето се убедил, че камъкът наистина расте и сбъдва молитвите на хората, които му се помолят. Църквата „Свети Георги Победоносец“ в Горни Богоров е известна и с друго чудо, след което в нея потекла лечебна, чудодейна вода. Една от послущниците в храма сънувала Богородица и тя й посочила къде в храма има чудодейна вода. Оказало се, че сънят е напълно верен.

Молитвата е призоваване или действие, което има за цел да активира връзка с обекта на поклонението чрез съзнателно общуване. Молитвата може да бъде форма на религиозна практика, може да бъде индивидуална или колективна и да се провежда в публична или частна форма. Тя може да включва използване на думи, песен или на пълно мълчание. Когато се използва език, молитвата може да приеме формата на химн, заклинание, като официално верую или спонтанно изказване на молещото се лице. Има различни форми на молитва, като просителска молитва, смирена молитва, благодарност и хвала. Молитвата може да бъде насочена към божество, дух, починало лице или възвишена идея с цел поклонение, с искане на водачество, с искане за помощ, като се изповядат греховете от престъпленията (греховете) или за изразяване на собствените си мисли и емоции.

Така хората се молят по много причини за лични облаги, за Божията благодат, за духовна връзка или в името на другите. Някои антрополози считат, че най-ранните интелигентни съвременни хора са практикували форма на молитва. Днес повечето основни религии включват молитвата в себе си по един или друг начин; някои изпълняват акта на молитвата като обред, който изисква строга последователност от действия или поставяне на ограничение на който е разрешено да се моли, а други учат, че молитвата може да се практикува от всеки, спонтанно и по всяко време.
Източник: skafeto.com

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации