петък, ноември 25, 2022

Чуждо разузнаване би тревога: Изправени сме пред Трета световна война

Само преди дни това направи и шефът на британските военни

Последно

Топ астрологът Гал Сасон за 2023-а: Нов вирус ни удря през март, иде финансов кошмар

Гал Сасон е световноизвестен астролог и учител по кабала – древното юдейско мистично познание. Преподава в Юдаисткия...

Болната Анахид Тачева не разпознавала децата си в последните си дни живот

Една от най-известните говорителки на Българската национална телевизия – Анахид Тачева, издъхна на 82-годишна възраст на 18...

Българският Одрин: Ето къде да си купите сирене за 10 лева килото

В откъснатото от света с. Лисиците, към което води най-дългия въжен мост, може да откриете забравения вкус...

Светът е изправен пред заплахата от нова световна война, се казва в доклад на чешкото военно разузнаване за 2019 г., публикуван на уебсайта му, предава БГНЕС. Според анализаторите,в момента глобалният конфликт дори е „в първия си етап“. „Формират се перспективите на онези, които могат и желаят да участват активно в нея, и постепенно се определят технологични инструменти, с които тя може да бъде управлявана“, се казва в документа.
Авторите на доклада посочват съперничеството между САЩ, Русия и Китай като възможна причина за конфликта.

Документът също така отбелязва спада на значението на международното право. Мирният диалог като начин за разрешаване на възникващи противоречия отсъства и сигурността на световния ред се поставя под въпрос. Освен това за нарастването на напрежението способства манипулирането на общественото съзнание, твърдят анализатори.

Успял българин в САЩ унищожи Доналд Тръмп преди съдбоносните президентски избори (Видео)

По-рано специализирано издание оцени шансовете на Русия и НАТО в потенциална война. Както отбелязва авторът на текста Крис Озбърн, позовавайки се на мнението на експерти, при продължителни военни действия предимство има Северноатлантическият алианс. В същото време НАТО ще се окаже в ужасно положение, ако Русия реши да организира настъпление срещу балтийските страни. Алиансът в този случай няма да може да се противопостави на Москва.

Припомняме, че само преди дни и шефът на Щаба на отбраната на Великобритания Ник Картър предупреди за глобални рискове, свързани с пандемията от коронавирус, включително и за опасност от Трета световна война. Той направи това в интервю за Скай нюз.

Шефът на британските военни: Има реален риск от Трета световна война

Шефът на Щаба на отбраната на Великобритания Ник Картър предупреди за глобални рискове, свързани с пандемията от коронавирус, включително и за опасност от Трета световна война. Той направи това в интервю за Скай нюз, цитиран от РИА Новости.

Картър подчерта, че икономическите кризи от миналото са водели винаги до кризи в безопасността и изрази безпокойство, че това ще се случи и сега. Той отбеляза, че има загриженост, че увеличаването на регионалните конфликти може да прерасне в пълномащабна война, подобно на това, което се случи преди двете световни войни миналия век, когато се сформираха съюзи между отделните страни, довели до години на кръвопролития.

Путин размаха пръст на Турция: Внимавайте със светинята „Света София“

В интервюто за „Скай нюз“, което е по повод отбелязвания Ден на възпоменанието на жертвите от войните Картър заяви, че Великобритания и останалия свят трябва да се поучат от историята и предишните погрешни стъпки довели до световните войни през XX век, като се има предвид сегашната голяма несигурност около Covid-19.

Веднага след тези признания, генералът бе попитан дали има опасност от Трета световна война, на което той отговори: „Говоря, че такъв риск има и той трябва да се отчита“ и добавя, че трябва да се помнят жертвите от предишните глобални конфликти, за да не се допуска тяхното повторение.

Най-нови

Болната Анахид Тачева не разпознавала децата си в последните си дни живот

Една от най-известните говорителки на Българската национална телевизия – Анахид Тачева, издъхна на 82-годишна възраст на 18 ноември. В...

Българският Одрин: Ето къде да си купите сирене за 10 лева килото

В откъснатото от света с. Лисиците, към което води най-дългия въжен мост, може да откриете забравения вкус на истинската храна.

Тука има, тука нема: Орлин Горанов в плен на хазарта

Естрадната звезда Орлин Горанов е паднал в плен на хазарта. Съсед на таланта издаде пред Lupa.bg, че певецът е редовен клиент на...

Глория се хвали с новия си любовник: Бог е в леглото

От няколко месеца Глория се носи на крилете на любовта с младия си любовник Добромир Добрев. Фолк певицата, която...

Наточен Москвич D3 Turbo покорява автомобилната сцена

Преди броени дни Москвич официално даде старт на производството на своите модерни автомобили от модела 3, а сега в интернет пространството се...

Още интересни публикации