петък, септември 22, 2023

Чуждо разузнаване би тревога: Изправени сме пред Трета световна война

Само преди дни това направи и шефът на британските военни

Последно

Христо Кидиков възмутен от далавера в болница

Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо Кидиков. 76-годишният певец не...

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова.

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г.

Светът е изправен пред заплахата от нова световна война, се казва в доклад на чешкото военно разузнаване за 2019 г., публикуван на уебсайта му, предава БГНЕС. Според анализаторите,в момента глобалният конфликт дори е „в първия си етап“. „Формират се перспективите на онези, които могат и желаят да участват активно в нея, и постепенно се определят технологични инструменти, с които тя може да бъде управлявана“, се казва в документа.
Авторите на доклада посочват съперничеството между САЩ, Русия и Китай като възможна причина за конфликта.

Документът също така отбелязва спада на значението на международното право. Мирният диалог като начин за разрешаване на възникващи противоречия отсъства и сигурността на световния ред се поставя под въпрос. Освен това за нарастването на напрежението способства манипулирането на общественото съзнание, твърдят анализатори.

Успял българин в САЩ унищожи Доналд Тръмп преди съдбоносните президентски избори (Видео)

По-рано специализирано издание оцени шансовете на Русия и НАТО в потенциална война. Както отбелязва авторът на текста Крис Озбърн, позовавайки се на мнението на експерти, при продължителни военни действия предимство има Северноатлантическият алианс. В същото време НАТО ще се окаже в ужасно положение, ако Русия реши да организира настъпление срещу балтийските страни. Алиансът в този случай няма да може да се противопостави на Москва.

Припомняме, че само преди дни и шефът на Щаба на отбраната на Великобритания Ник Картър предупреди за глобални рискове, свързани с пандемията от коронавирус, включително и за опасност от Трета световна война. Той направи това в интервю за Скай нюз.

Шефът на британските военни: Има реален риск от Трета световна война

Шефът на Щаба на отбраната на Великобритания Ник Картър предупреди за глобални рискове, свързани с пандемията от коронавирус, включително и за опасност от Трета световна война. Той направи това в интервю за Скай нюз, цитиран от РИА Новости.

Картър подчерта, че икономическите кризи от миналото са водели винаги до кризи в безопасността и изрази безпокойство, че това ще се случи и сега. Той отбеляза, че има загриженост, че увеличаването на регионалните конфликти може да прерасне в пълномащабна война, подобно на това, което се случи преди двете световни войни миналия век, когато се сформираха съюзи между отделните страни, довели до години на кръвопролития.

Путин размаха пръст на Турция: Внимавайте със светинята „Света София“

В интервюто за „Скай нюз“, което е по повод отбелязвания Ден на възпоменанието на жертвите от войните Картър заяви, че Великобритания и останалия свят трябва да се поучат от историята и предишните погрешни стъпки довели до световните войни през XX век, като се има предвид сегашната голяма несигурност около Covid-19.

Веднага след тези признания, генералът бе попитан дали има опасност от Трета световна война, на което той отговори: „Говоря, че такъв риск има и той трябва да се отчита“ и добавя, че трябва да се помнят жертвите от предишните глобални конфликти, за да не се допуска тяхното повторение.

Най-нови

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова. Бившата на Рачков и гаджето...

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г. Това е...

Лоши новини за Юксел Кадриев

Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал "Красно село“ е подел Юксел Кадриев. Новинарят вече шест месеца...

Хеликоптер падна край Гоце Делчев, няма връзка с пилота

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. За...

Вижте как застреляният Светльо Младенов и бандата му заплашват с палки младеж в София и го обират

С две палки бандата на Светльо Младенов заплашва младеж, че ще го набие, а след това го обира.

Още интересни публикации