сряда, октомври 4, 2023

Ясно е колко минути дневно трябва да ходим, за да имаме здраво сърце

Ходенето е мощен инструмент

Последно

Късметче на деня за 4 октомври 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 4 октомври 2023 година Рисковете, които поемеш днес, ще бъдат...

Мъж простреля бащата на бившата си, взе нея и майка й за заложници

Мъж простреля в ръката бащата на бившата си приятелка след скандал. Екшънът се...

Това ли е новият Одрин: Пазар с невиждана евтиния на един хвърлей от границата

Домати и чушки за 2 лв. килото се продават на пазара в гр. Делчево, Северна Македония.

Ходенето е мощен инструмент както за физическото, така и за психическото ни здраве, може би дори по-мощен, отколкото си мислим. Приблизително 21 минути ходене на ден може да намали риска от сърдечни заболявания с 30%. Ходенето е доказано, че намалява риска от диабет и рак, понижава кръвното налягане и холестерола и ви поддържа умствено остър. С други думи, ходенето има сериозни ползи за здравето, освен че е безплатна тренировка, която не изисква оборудване или много планиране, предават от actualno.com.

Ако тази информация сама по себе си не ви убеди да излезете навън, ето няколко други причини да прегърнете ходенето и някои съвети как да включите повече от него в деня си. 1000 крачки на ден могат да подобрят здравето на хората със сърдечна недостатъчност Без значение от вашата възраст или здравословна история, ходенето е полезно. Постоянното ходене е страхотна форма на упражнения, която намалява смъртността от сърдечно-съдови заболявания и често е свързана с други здравословни навици и поведение.

И докато ходенето не е свързано със същия вид енергийно усилие като уроците по въртене или интервалните бягания, то е също толкова ценно и може да помогне на хора от всички възрасти и здравословно състояние да подобрят своите здравни резултати. Всеки може да се възползва от ходенето. Тези, които имат минимален или никакъв сърдечно-съдов риск, могат да предотвратят заболяване, докато тези, които се справят с неща като високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет или затлъстяване, могат да използват ходене, за да постигнат здравните си цели и да предотвратят бъдещи инсулти или инфаркти.

Приблизително 21 минути може да са магическото число, но кратките ходения всеки ден също са полезни. Ходенето ви предпазва от продължителното седене Работата от хола, кухнята или офиса може да има своите предимства, но има и някои недостатъци. Много от нас седят повече от всякога поради текущия начин на живот на работа от вкъщи и седенето по цял ден може да повлияе на тялото ни с течение на времето. Не толкова, че столовете са лоши, а седенето е наистина лошо за вас. Това е, че твърде много седене е лошо за вас, ако не спортувате. Ходенето в каквото и да е качество ви предпазва от продължително седене, което може да бъде само от полза за здравето в дългосрочен план. Ако имате нужда от мотивация, опитайте да се разходите с приятел Ходенето на разходка с приятели е чудесен начин да създадете отговорност както за вас, така и за вашите приятели.

Помислете за това: по-вероятно е да завържете маратонките си, ако вашият приятел тръгва да се срещне с вас на разходка, за която сте се съгласили по-рано през седмицата. Всеки един от друг ще се държи отговорен за развитието на навик за ходене и придържането към него. И не е нужно да натоварвате групата си с приятели с бързи разходки с висок стрес. Докато излизате там, носите полза на тялото си. Плюс това, ако сте човек, който обича да ходи и да говори, ще получите приятен разговор и смях от разходка с приятел. За колко време се изминава 1 км. пеша? Можете също да слушате музика или подкаст по време на разходката си Ако сте по-скоро соло трениращи, може да запазите добър подкаст, аудиокнига или саундтрак за разходките си, за да ги направите по-приятни. Опитайте се да си кажете, че можете да слушате тези неща само по време на разходките си. Ще ви развълнува да отидете на разходка и ще получите „наградата“ да слушате любимото си нещо.

Ако не можете да се поберете в пълните 21 минути на ден, това е ОК. Между работата, семейните задължения и домакинските задължения животът е натоварен. Отделянето на време за себе си може да не е осъществимо в момента и това е добре. Ако не можете да се поберете в препоръчителните 21 минути ходене на ден, започнете с малко. Дори една бърза едноминутна разходка се отплаща. Така че започнете с малко. Подарете си задачата с едноминутна разходка по алеята си този следобед или приемете това 10-минутно служебно обаждане, докато се разхождате из блока си. Никое време не е твърде кратко. След като се почувствате готови, можете да започнете да включвате различни разстояния и интензивност на ходене, като промени в скоростта и хълмове. И двете неща, плюс поддържането на постоянен навик вероятно ще донесе най-голямата печалба за парите си. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Мъж простреля бащата на бившата си, взе нея и майка й за заложници

Мъж простреля в ръката бащата на бившата си приятелка след скандал. Екшънът се разиграл в село Вълково, община...

Това ли е новият Одрин: Пазар с невиждана евтиния на един хвърлей от границата

Домати и чушки за 2 лв. килото се продават на пазара в гр. Делчево, Северна Македония. В събота на...

Експерт: Сиренето поскъпва, защото млякото се внася – с цистерни и на прах

България почти се е изравнила с европейските страни по цени на стоките в т. нар. малка потребителска кошница, която съдържа предимно хранителни...

Илон Мъск се подигра на Зеленски с колаж

Украинските власти изразиха днес възмущението си от публикация на милиардера и собственик на социалната мрежа "Екс" Илон Мъск, в която той се...

Въвеждат такса за „Фейсбук“ и „Инстаграм“

Технологичната корпорация "Мета" (Meta), която е собственик на "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), проучва възможностите за въвеждане на абонамент за двете социалните...

Още интересни публикации