неделя, април 18, 2021

10 породи кучета, подходящи за мързеливи стопани

Ако вие сте заклет любител на кучета, но сте твърде зает с ангажиментите си, изберете една от следните породи

Последно

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие...

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват...

Повечето кучета обичат игрите на открито и разходките. За тях се изисква отделянето на много време, но не са много хората, които могат да си позволят това, предават от actualno.com. Ако вие сте заклет любител на кучета, но сте твърде зает с ангажиментите си или сте от по-мързеливичките и не ви допада шляенето по парковете, това не пречи все пак да си имате кученце. Просто изберете една от следните породи:

Мопс
Схватливи, симпатични, чудесни приятели… и изключително мързеливи. Няма да ви отнемат много време при ежедневното извеждане.

Чау-чау
Ако обичате големите кучета и имате място да го отглеждате, но и без задължителните 60 минути за разходка, побързайте да си вземете този приказен китаец.

Болонка
Не трябва да ги бъркате с клишето „куче за блондинка“, защото имат своя ум и интелект. Ще бъдат ваш верен приятел дори и без дългите разходки.

Невероятна притча ни помага да превъзмогнем болката

Блъдхаунд
Това е рядко срещана у нас порода. Кучето с удоволствие ще ви придружи по време на лов, но няма да иска от вас ежедневните километрични походи, както при други ловни кучета.

Староанглийска овчарка
Още една порода едро куче, която не изисква дълго водене. Те са весели и лоялни животни, но не бързайте с вземането на този домашен любимец, ако нямате просторна къща или апартамент-гигант.

Английски булдог
Този симпатяга много бързо ще ви задърпа към вкъщи, когато излезете. Предпочита да лежи на диванчето или да се гушне в скута ви, отколкото да тича безцелно измежду някакви си там други четириноги. Същото може да се каже и за френските булдози, които са също толкова чаровни, но с по-малки размери.

Басет
Той ще мята ушите, ще подскача от лудост, когато ви види да се прибирате, но не за да бъде изведен навън, а за да бъде със самите вас, защото много ви обича.

Кавалер
Кинг Чарлз шпаниол Съвсем нормално е някой да са родени аристократи, да си мързелуват у дома на топличко, а не да тичат като луди из парковете и улиците. Точно такава порода е този Кавалер!

Шар пей
Още един китаец, подходящ за мързеливците /не се обиждате, нали? :)/. Шегите настрани, но на този красавец животът му наистина преминава лежерно. Ако си мислите, че ще гони топките и пръчките по поляните, със сигурност сте объркали породата.

Булмастиф
И този готин британец харесва уюта на дома и меките завивки и въпреки големия си размер, не изисква дълги престой навън. В заключение: Каквато и порода куче да си вземете, най-важното е да подходите сериозно към него и добре да прецените имате ли времето, финансите и силите да го гледате. Те не са плюшени играчи, а съвсем пълноправни членове на семейството и е нормално да си искат своето – храна, профилактика, грижи за здравето и много други. Разбира се, те ще ви се отблагодарят с много много любов!

Най-нови

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато жената очаква лавина от любовни...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват да се сродят, пишат от...

Нана Гладуиш в емоционална изповед: Не съм загубила апетита към живот

Водещата на "Съдебен спор" Нaнa Глaдуиш мина през истински ад, но пък показа истинска воля за живот и вдъхна надежда на много...

Симона Загорова изненада Глория (видео)

Симона Загорова изглежда е на крилете не само на любовта, след като роди момиченце наскоро, но и на вдъхновението, защото вече успя...

Ясно е защо не трябва да ядем покълнали картофи

Картофите са един от най-вкусните и масово консумирани зеленчуци в цял свят. Тяхната трайност е голяма, но въпреки това често се случва...

Още интересни публикации