петък, юни 18, 2021

2 съставки ни пазят безотказно от инфаркт

Здравето е най-важното нещо

Последно

Тази вечер в „Безмилостен град“ (18 юни): Недим доказва, че Агях е невинен

"Безмилостен град" е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV, Теленовелас разкрива какво...

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че...

Здравето е най-важното нещо и затова трябва да се грижим за него, ако искаме да се чувстваме щастливи. Много често забравяме да обръщаме внимание на здравето си. Причина за това обикновено са купищата ангажименти, които имаме да отмятаме в ежедневието си, предават от actualno.com. Ако не искате да бъдете застигнати от инсулт или инфаркт, запомнете тази рецепта. Тя ще ви помогне да предпазите сърцето си и да пречистите кръвта си. Направете я още сега! Тези две съставки, включени в нея, са природен дар, който успява да пречисти кръвта. С тях ще изхвърлите токсините.

С няколко трика ще забравим за старческите петна по лицето

Напитката за 25 дни
Тази напитка се приготвя изключително лесно и се консумира в продължение на 25 дни и нито ден в повече. Приемайте я всяка сутрин. Най-важно от всичко е да не сте приемали нищо друго преди това. Винаги пийте по чаша от еликсира на гладен стомах. Продукти за природния еликсир:
1 кг лимони
300 гр стар лук

Начин на приготвяне:
Най-напред обелете лука, а лимоните измийте добре, защото те ще бъдат с кората. Нарежете ги на ситни кубчета. Сложете литър и половина вода да заври и след това залейте лимоните и лука с врящата вода. Това е най-добрата напитка срещу вирусите Сложете капак отгоре, така че добре да се задушат и да се извлекат най-полезните им съставки. След това прецедете и пийте единствено водата. Това е напитката, която ще укрепи имунитета ви. Доказано е, че успява да предпази от редица ракообразни заболявания.

Билкова аптека: Чудотворният микс за дълголетие на проф. Александър Чирков

Помага също за подмладяване на организма. Ако имате проблеми с венците или пък страдате от камъни в жлъчката, то отварата ще ви е наистина полезна. През тези 25 дни, докато консумирате напитката, е много важно да се ограничавате от мазни храни и такива, които са вредни за организма. Това съвсем не значи, че трябва да минавате на строга диета, но е препоръчително да подбирате внимателно храните в менюто си. Тази напитка ще ви осигури мечтаната вечна младост Пийте я 25 дни и сами ще се убедите как след това цялото ви тяло ще ви благодари. Ще преливате от енергия, ще се чувствате много по-тонизирани. Ще забравите за дискомфорта, чувството за умора, главоболие, световъртеж. Опитайте и много скоро ще ни благодарите. 25 дни ви делят от доброто здраве!

Острият инфаркт на миокарда, известен още като сърдечен удар, представлява сериозна и внезапна промяна на сърдечната дейност, характеризираща се с вариращи болки в гърдите, слабост, потене, гадене и повръщане; понякога се губи съзнание. Появява се, когато части от сърдечния мускул загинат, тъй като не се снабдяват с достатъчно количество кръв. Нарушаването на кръвоснабдяването и оттам притока на кислород се дължи най-често на запушване на коронарните артерии. Запушването на коронарните артерии е в резултат на формирането по стените на кръвоносни съдове на т.нар. атеросклеротични плаки, които могат да се отделят и причинят запушване на по-малък кръвоносен съд. В резултат се наблюдава спиране на достъпа на кръв (исхемия) към определена част от сърцето, което от своя страна означава недостиг или пълна липса на хранителни вещества и най-вече кислород. Ако състоянието не се подложи на лечение в близък период от време, то съответната засегната сърдечна мускулна тъкан (миокард) се поврежда и дори умира (некротизира).

Инфарктът на миокарда е сред основните заболявания водещи до смърт, както при мъжете, така и при жените. Може да се провокира от внезапно физическо натоварване или стресова ситуация. Рискова група са пациентите с хиперхолестеролемия, диабет, артериална хипертония, тютюнопушене, наследствена обремененост, в съчетание със стресогенен начин на живот. Други фактори, повишаващи вероятността за сърдечен удар са напредналата възраст, сърдечно-съдови заболявания, високи кръвни нива на определени липиди (триглицериди, липопротеини с ниска плътност), ниски нива на липопротеини с висока плътност, затлъстяване, хронична бъбречна недостатъчност, консумация на алкохол, злоупотреба с редица вещества (кокаин и метамфетамин), както и постоянен стрес. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от тиквички и чесън, която взех...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че тя се е пребила при...

Късметче на деня за 18 юни 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 юни 2021 година "Усмихни се, защото съдбата ти е подготвила наистина приятна изненада."

Глория се оказа баба за пример: Раздава се в грижи за внучката

Баба за пример се оказа примата на фолка Глория. Всяка свободна минута голямата звезда прекарва в грижи за първородната си внучка. Смяна...

Тази вечер в „Доктор Чудо“ (17 юни): Раздяла и мръсна работа

„Доктор чудо“ е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 21:30 часа по bTV Lady, Теленовелас разкрива какво ще се случи в...

Още интересни публикации