неделя, април 18, 2021

3 зодии предпочитат самотата

Три зодии обичат да прекарва свободното си време в собствената си компания

Последно

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие...

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват...

Три зодии обичат да прекарва свободното си време в собствената си компания и никак не им е скучно, предават от actualno.com. Проверете дали сте един от тези интроверти.

Телец
Колкото и да е странно, приятелски настроените и общителни Телци, които са готови да споделят личните си победи със своите приятели, често избират самотния живот. Причините за това са няколко. Първо, тези хора се доверяват само на себе си и затова рядко искат помощ от другите. Те живеят на принципа: „Ако искаш да се получи добре, направи го сам“. На второ място за тях да свържат живота с някого означава постоянно да се страхуват да не го загубят. За Телеца това може да се сравни с края на света.

Жените от 5 зодии са най-коварните и опасните

Водолей
Водолеите са душата на компанията. Но те се чувстват най-комфортно, когато наоколо няма никой: не е нужно да се приспособяват към никого и да изпълняват обещанията си. Освен това самите Водолеи понякога не знаят какво искат от живота – да мързелуват вкъщи и да гледат любимите си телевизионни предавания в продължение на дни или просто да обикалят всички нощни клубове и да не се приберат цяла нощ. Много малко хора съумяват да изградят отношения с такива личности.

Риби
За разлика от предишните зодиакални знаци, Рибите изобщо не са против да създадат семейство и да споделят радости и скърби заедно. Въпреки това, поради своята мистична природа, тези индивиди обичат да се потопят в света на мечтите и фантазиите. И с неохота се връщат в реалността. Сами със себе си представителите на този знак чувстват вдъхновение и именно в такива моменти ги посещават блестящи мисли. Близките им трябва периодично да ги оставят сами, за да им позволят да мечтаят. Само по този начин Рибите ще са щастливи.

Жените от 5 зодии са най-коварните и опасните

Зодиак е видимият път на Слънцето, който то изминава по небесната сфера за една година. Думата има гръцки произход, като се използва и в по-широк контекст, включващ и други традиции. Земята обикаля около Слънцето, като прави една обиколка за година. На наблюдател от Земята изглежда, че Слънцето се движи сред звездите, като след една година се връща на първоначалното си място. Годишният път на Слънцето сред звездите се нарича еклиптика или зодиакален кръг и представлява проекцията на земната орбита върху небесната сфера.

Интересът към тази част от небето е довел до разделянето ѝ на 12 равни части, назовани с имената на намиращите се там съзвездия. Те се наричат зодиакални съзвездия и могат да се използват като своеобразен календар, тъй като Слънцето преминава през всяко зодиакално съзвездие за един месец. Поради прецесията на земната ос точките на пролетното и есенното равноденствие бавно се придвижват на фона на звездите, поради което датата на преминаване на Слънцето от едно съзвездие в друго постепенно се променя.

Думата е навлязла в повечето европейски езици през латински, като транскрипцията на гръцкото прилагателно, с което се описва очертавания на небето кръг. Повечето от съзвездията, през които минава еклиптика на гръцки са наречени на „животинки“. На български език се използва думата ‘зодия’ като слънчев знак т.е. място върху еклиптиката.

История и други традиции
Когато се говори за „зодиак“ в други историко-културни традиции следва да се правят съответни уговорки. Например в Китай е традиционна календарна схема от 12 години, всяка определяна с името на животно и тя е в известен смисъл аналог на западния тропически зодиак. Римският зодиак се е състоял от 13 зодиакални знака, определени от съзвездия, а според други мнения те са били 14; египетският хороскоп – от 24, отговарящи на египетските божества. Келтският или Галският зодиакален кръг включва 22 зодиакални знака, изразени чрез 15 дървета, а зодиакът на цветята тълкува човешкия характер чрез 36 зодии.

„13-а зодия“
През 1928 г., когато Международният астрономически съюз задава нови конвенционални очертания на утвърдените съзвездия, се оказва, че еклиптиката пресича границите на Змиеносец. Така то може да бъде добавено към списъка на 12-те зодиакални съзвездия. Това не променя подялбата на зодиака на 12 равни части, и съответно Змиеносец не е възприет като знак или „зодия“. Без да прави уточнения популярната преса в 1995 г. се опитва да направи от това сензация. Впоследствие е предложен дори и нов символ.

Най-нови

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато жената очаква лавина от любовни...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват да се сродят, пишат от...

Нана Гладуиш в емоционална изповед: Не съм загубила апетита към живот

Водещата на "Съдебен спор" Нaнa Глaдуиш мина през истински ад, но пък показа истинска воля за живот и вдъхна надежда на много...

Симона Загорова изненада Глория (видео)

Симона Загорова изглежда е на крилете не само на любовта, след като роди момиченце наскоро, но и на вдъхновението, защото вече успя...

Ясно е защо не трябва да ядем покълнали картофи

Картофите са един от най-вкусните и масово консумирани зеленчуци в цял свят. Тяхната трайност е голяма, но въпреки това често се случва...

Още интересни публикации