четвъртък, октомври 21, 2021

6 кожни проблема сигнализират за тежки болести

Могат да сигнализират

Последно

Екзотика: България без първа дама, ако изберем Герджиков за президент

България остава без първа дама за пръв път в историята си, ако ректорът на Софийския университет и...

Важно за всички българи: Как и къде се вади зелен сертификат

Зеленият сертификат е документ за завършена ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Той може да...

Министър Кацаров: Сертификат за деца само над 18 г, от утре учениците в София са онлайн

Народът ни е изправен пред огромно изпитание и много хора не си дават сметка, че всеки 7-и,...

Различни кожни обриви могат да сигнализират за наличието на опасни патологии, включително рак, диабет, менингит, пишат от zdrave.to. Д-р Хюсейн, представител на Британската асоциация на дерматолозите, посочи няколко кожни симптоми, които възникват с развитието на опасни заболявания.

Мариана Попова ни разказа играта: Сган, която вари ракия и плющи туршия сред свинарниците

Неравномерен червен обрив, който става люспест: лимфом.
Гъбичната микоза е често срещан кожен проблем при пациенти с лимфом (рак на лимфната система). Раковите клетки могат да преминават през тялото през кръвния поток, засягайки различни части на тялото. Когато попадне в горния слой на кожата, може да се развие гъбична микоза, която първо се проявява като петнист червен обрив, който с напредването си става люспест, сърбящ, подобен на екзема.

Малки червени петна, покриващи кожата: левкемия.
Този вид рак на кръвта започва в костния мозък, а раковите клетки също могат да се разпространят по цялото тяло през кръвния поток. Лице с левкемия може също да развие малки червени петна по кожата, известни като петехии.

Червени петна под кожата: проблеми със съсирването на кръвта. Ако забележите лилави петна с размери от малки точки до големи петна под кожата, това може да сигнализира за нарушение на кръвосъсирването. Това може да бъде причинено както от ниски, така и от високи нива на тромбоцитите, клетките в кръвта, които причиняват съсирване на кръвта. Това може да се дължи на слаби кръвоносни съдове, скорбут, ХИВ, хепатит С.

Това е най-често срещаният симптом на щама Делта

Червеникав обрив по ръцете или гърба: рак. Дерматомиозитът обикновено се проявява като промени около нокътните гънки, червеникав обрив по задната част на ръцете (особено около ставите на пръстите) и червен обрив, наподобяващ шал на гърба. Този дерматит, според дерматолозите, може да бъде свързан с всякакъв вид рак.

Червени следи от инжекции с грипоподобни симптоми: менингит. Червен обрив, наподобяващ бод, се разпространява бързо, превръщайки се в лилави петна – това може да е началото на менингит, който може да бъде фатално заболяване. Има един прост тест: трябва да притиснете стъкло към обрива – ако той не избледнее при натискане, значи е причинен от менингит.

По -тъмни, по -дебели участъци от кожата: рак или диабет.
Има състояние, наречено acanthosis nigricans, при което се появяват по -тъмни, удебелени участъци в областта на сгънатата кожа около подмишниците, слабините или шията. Те могат да бъдат сухи и груби, подобни на кадифе, сърбящи. „Тъмно петно ??или ивица кадифена кожа на тила, подмишниците, слабините или другаде може да показва, че имате високи нива на инсулин в кръвта си, което е признак на диабет. Черната акантоза обикновено се развива бавно, бързото й разпространение е свързано с рак ”, обясни дерматологът. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Важно за всички българи: Как и къде се вади зелен сертификат

Зеленият сертификат е документ за завършена ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Той може да се получи от мястото на...

Министър Кацаров: Сертификат за деца само над 18 г, от утре учениците в София са онлайн

Народът ни е изправен пред огромно изпитание и много хора не си дават сметка, че всеки 7-и, приет в болница умира, каза...

Късметче на деня за 18 октомври 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 октомври 2021 година Щастието ще дойде при теб, когато си на правилния път. Не...

Три са зодиите, които са царе на моногамната любов

Тези зодии са сигурни в избора си и когато се влюбят, то определено е за дълъг период. Сериозни и лоялни, те няма...

Мощна молитва към Иисус Христос

Молитвите са силни думи с много положителна енергия, които могат да ни помогнат да станем много по-добри и духовно извисени хора. Разбира...

Още интересни публикации