понеделник, март 20, 2023

7 камери вардят двореца на Косьо Самоковеца в Боровец

Вдовицата на наркобарона отдава под наем легендарния му имот

Последно

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди...

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много...

Нови снимки, заснети от дрон, разкриха какво се случва към настоящия момент с легендарния замък на Константин Димитров-Косьо Самоковеца, видя ПИК. Вече повече от година вдовицата на ъндърграунд боса Ангелина Димитрова се опитва да се отърве от каменното здание в зимния курорт Боровец, но мераклии да се настанят в покоите на наркобарона засега липсват.

Откакто имотът е пуснат за продан, той бе рекламиран с няколко стари, неприветливи и правени през зимата снимки. В обръщението из сайтовете, предлагащи луксозни недвижими имоти, вече се въртят нови кадри, направени съвсем наскоро с помощта на безпилотен летателен апарат. От тях става ясно, че нито годините, нито дългите зими в Боровец са повлияли на сградата, построена през 2002 г. като символ на несметното богатство на Самоковеца. Палатът изглежда като чисто нов благодарение на устойчивата си каменна облицовка. При по-детайлно разглеждане на кадрите се вижда, че единствените щети са по дувара на имота, чиято мазилка изглежда на места олющена.

Въпреки че резиденцията на Косьо Самоковеца е необитаема от екзекуцията му в Амстердам през 2003 г. насам, фирма за озеленяване полага грижи за тревното покритие в двора. Общо седем камери – три по предната фасада, три откъм двора и една отстрани, опасват постройката. Към единственото по рода си планинско имение, построено в стила на средновековен дворец изцяло от естествен камък, принадлежат още голям открит и отопляем басейн, отделна постройка от 130 кв. м, предвидена за барбекю със столова, апартамент за обслужващия персонал, собствен спа център, гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други екстри. В самата резиденция спалните са 3, а баните цели 5.

Цената на наема на замъка на Самоковеца не е упомената. Тя става ясна само за клиенти със сериозни намерения, които са пуснали официално запитване до брокерските къщи, опитващи се да пласират имота. Специалисти в сектора на недвижимите имоти обаче предполагат, че става въпрос за сума от порядъка на 10-15 хиляди лева месечно, пише retro.bg

Най-нови

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Братя Домусчиеви забогатяха с по още 100 млн.

Богатството на Георги и Кирил Домусчиеви вече е по 2,1 млрд. долара на човек. Това сочат данните на "Форбс"...

Късметче на деня за 20 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 20 март 2023 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Седмичен хороскоп за 20-26 март 2023 година

ОвенПрез първата половина на седмицата може да се сблъскате с проблем, който ще ви накара сериозно да се замислите над приоритетите си....

Още интересни публикации